Norge

Oversettelse til mongolsk

Mongolsk er et språk som snakkes av rundt fem millioner mennesker verden over. Omtrent halvparten av disse menneskene bor i Mongolia, og de fleste andre i den kinesiske provinsen Indre Mongolia.

Mongolsk regnes som en del av den altaiske språkgruppen, i undergruppen mongolske språk. Det finnes flere dialekter i mongolsk.

Khalkha er den dialekten som mongolsk bygges på. Den har sine røtter i det offisielle språket som ble talt i det mongolske imperiet på 1300-tallet.

Ulike mongolske skriftspråk

Det mongolske skriftspråket har flere former. Det klassiske mongolske skriftspråket ble opprettet på 1200-tallet og skrives ovenifra og ned, fra venstre til høyre.

Til venstre kan du se ordet «mongolsk» skrevet på klassisk mongolsk. Den klassisk mongolske skriften stammer fra de semittiske språkene, og er i slekt med språkene som snakkes i Nord- og Øst-Afrika og i Midtøsten. Skriften brukes fremdeles i stor utstrekning i Indre Mongolia, men ikke i Mongolia.

I løpet av den første halvdelen av 1900-tallet eksisterte det sterke forbindelser mellom Sovjetunionen og Mongolia. Sovjetunionen la press på Mongolia for at de skulle endre skriftspråket, og mongolene gikk med på det.

I året 1941 ble det opprettet et nytt alfabet, basert på det kyrilliske. Det klassisk mongolske alfabetet var ulovlig i Mongolia i flere tiår. I dag eksisterer de to parallelt (i Mongolia og Indre Mongolia).

Oversettelser – eksotiske språk

Det som gjør vårt oversettelsesbyrå Hurtigoversetter så unikt er at vi kan håndtere oversettelser til eksotiske språk og minoritetsspråk. Dette takket være et stort nettverk av frilansoversettere og en effektiv organisering med god struktur.

Oversettelse fra engelsk til mongolsk

Hurtigoversetter tilbyr oversettelsestjenester fra engelsk til mongolsk. Vi samarbeider med et globalt nettverk av frilansoversettere.

Hos oss får du hurtige kvalitetsoversettelser til humane priser.  Ring  så forteller vi mer!

Gjedde, harr og lenok-ørret

Turismen er stor i Mongolia og villmarksfiske er en av årsakene til at turistene finner veien hit.

Mongolene er ikke et fiskende folk så det finnes mangt et urørt fiskevann og store mengder fisk. Gjedde, harr og lenok-ørret er noen av fiskeartene som finnes her.

Vi hjelper deg gjerne med oversettelser fra engelsk til mongolsk.

Oversettere i Mongolia

Hurtigoversetter er unikt som et av få oversetterbyråer som tilbyr oversettelser til og fra ulike eksotiske språk.

Vi har oversettere i Mongolia og i andre regioner der det snakkes mongolsk: Kina, Russland og Kirgisistan.

Oversettelse fra norsk til mongolsk

Det finnes omtrent fem millioner mongolsktalende hvorav halvparten bor i Mongolia.

Mongolias økonomi er sentrert rundt jordbruk og gruvedrift. Gruveindustrien produserer petroleum, kull og kobber.

Vi hjelper deg med oversettelser fra norsk til mongolsk. Vi har kompetanse innenfor de ulike emneområdene.

Sportsfiske

Turisme er en annen viktig inntektskilde. Sportsfiske av gjedde og harr er populært.

Mongolia har ingen utbredd fisketradisjon, noe som har bidratt til de fantastiske fiskemulighetene som i dag finnes i landet.

Hurtigoversetter oversetter din korrespondanse, turistinformasjon, dine brosjyrer og annonser mellom norsk og mongolsk.

Mongolske oversettere

Hurtigoversetter er et av få oversettelsesbyråer som kan tilby oversettelsestjenester til og fra isolat- og minoritetsspråk. Vi velger våre mongolske oversettere med omsorg og den som tar seg av teksten din har alltid en relevant bakgrunn innenfor ditt spesifikke område.