Norge

Oversettelsesbyrå for bulgarske tekster

La oss hjelpe deg med oversettelser til og fra bulgarsk. Vi har mange års erfaring med å hjelpe både bedrifter og private.

Vi lover kvalitetsoversettelser til rimelige priser og med rask levering. Send filene dine til oss via e-post for å få et tilbud.

Nøyaktighet og kvalitet

Vårt oversettelsesbyrå ansetter høyt kvalifiserte og spesialiserte oversettere med målspråket som morsmål. Vi har spesialiserte oversettere innen finans, jus, ingeniørfag og medisin.

Hvis du trenger å oversette en maskinmanual til bulgarsk kan du føle deg trygg på at oversetteren har den tekniske bakgrunnen som kreves. Har du behov for å oversette en økonomisk rapport til eller fra bulgarsk, ansettes en person med økonomisk bakgrunn.

Virksomhet i Bulgaria

Mange norske selskaper har etablert virksomhet i Bulgaria. Vi tilpasser oversettelsen basert på dine ønsker. Enten det er for privatpersoner eller bedrifter, en stor eller liten tekst – det spiller ingen rolle. Vi oversetter alle typer dokumenter for alle.

Hva koster en oversettelse til bulgarsk?

Våre bulgarske oversettere jobber kvelder og helger. Dette er mulig i og med at de er bosatt rundt omkring i forskjellige tidssoner, noe som gjør det mulig for oss å levere raskt. Prisen på oversettelser er først og fremst basert på antall ord i teksten som skal oversettes. Det finnes likevel ulike faktorer som kan påvirke totalprisen i din favør, dette gjelder blant annet større ordmengder og repetisjoner. På den annen side kan i noen tilfeller språkkombinasjon, leveringsfrist og kompleksitet påvirke prisen oppad.

Hvordan gjøre forretninger i Bulgaria

Mange vil påstå at Bulgaria er et relativt misforstått land. Etter kommunismens fall på slutten av 80-tallet var landet riktignok preget av politisk uro, økonomisk krise og tilhørende utfordringer med korrupsjon og kriminalitet. Et par tiår senere er Bulgaria fast medlem av EU og sakte men sikkert har landet bygd opp både økonomisk kapital og tillit internasjonalt. Bulgarerne er fortsatt de fattigste i Europa men økonomien er mer stabil enn mange av deres europeiske partnere. Det er altså god grunn til å åpne opp øynene for forretningsmulighetene her.

Tips 1: Relasjonsbygging

Nordmenn kan ofte oppfattes som relativt direkte og rett på sak i forretningssammenheng, spesielt sammenlignet med andre europeiske land. I Bulgaria trenger majoriteten av forretningsmenn, og særlig de mer erfarne, både tid og rom til å innlede en betydningsfull forretningsrelasjon. Det er derimot viktig å merke seg at dette handler om å bygge tillit, og representerer hverken mangel på vilje eller evne sådan. Du kan derfor trygt vise både engasjement og initiativ – men alt til sin tid.

Tips 2: Etikette

Forretningsetiketten i Bulgaria er tilnærmet lik den i Norge, men med noen få ulikheter. Introduksjoner gjennomføres med et fast håndtrykk og utveksling av visittkort, og alle personhenvendelser skal inneholde tittel og etternavn – fornavn bør unngås inntil noe annet eventuelt er spesifisert. Kleskoden er formell, men ikke særlig streng. Likevel er det spesielt viktig for seriøse forretningskvinner å kle seg nøytralt og tekkelig.

Temaet gavegivning kan mildt sagt være forvirrende. På den ene siden er det en tradisjon å overrekke gaver til viktige forretningspartnere, men på den andre siden har år med omfattende korrupsjon gjort dette til et minefelt. Om du likevel ser det som nødvendig å gi en gave, bør du holde det helt enkelt – for eksempel med en fin penn til kontoret eller en flaske vin.

Tips 3: Møtekultur

Bulgarere foretrekker å gjøre forretninger ansikt-til-ansikt, så ved et langvarig samarbeid kan du belage deg på jevnlige turer til landet. I så tilfelle er det viktig å avtale dette god tid i forveien, og helst få en bekreftelse på telefon eller i et brev, ettersom bulgarerne ikke bruker e-post i like stor grad som nordmenn. Det er også viktig at du ankommer møter både presist og godt forberedt. Bulgarske forretningsmenn har sans for struktur og detaljer, og det at du presenterer deg selv og bedriften din på en ryddig og oversiktlig måte kan være avgjørende for videre forhandlinger.

Tips 4: Språk

Det viktigste å vite om måten bulgarere kommuniserer på, er at de uttrykker ja og nei helt omvendt fra nordmenn. I Bulgaria er det nemlig vanlig å nikke for nei, og å riste på hodet for ja, men for øvrig er det ikke mye som skiller norsk og bulgarsk kommunikasjonsform.Veldig mange bulgarere både snakker og forstår engelsk, men det er likevel langt fra alle som gjør dette. Når man i tillegg vet at de virkelig verdsetter godt forberedte møtedeltakere, kan man trygt oversette skriftlige dokumenter, og eventuelt leie inn en tolk til viktige møter.

Vi hjelper deg med å lykkes i Bulgaria!

Når du gjør forretninger i Bulgaria er det viktig for kommunikasjonen at all dokumentasjon er korrekt oversatt. Dette krever assistanse fra et oversettelsesbyrå med rett erfaring og ekspertise. Da vet du at viktige hensyn som lokal forståelse av kulturen og språket blir ivaretatt. Vi samarbeider vi utelukkende med morsmålsoversettere som er bosatt i det aktuelle landet. På den måten er du trygg på at dokumentene alltid blir skreddersydd etter dine og dine kunders behov. 

Oversettelse fra engelsk til bulgarsk

Vårt oversettelsesbyrå utfører kvalitative oversettelser fra engelsk til bulgarsk med høy kvalitet.

Ansett oss for kvalitetssikrede oversettelser innen alle fagområder. Vi sørger for at tekstene dine oversettes med riktig terminologi, språk og plassering.

Bulgarske oversettere

Vi tilbyr oversettelsestjenester fra engelsk til bulgarsk. Vi har bulgarske oversettere i Bulgaria, men også i andre land på Balkan der det finnes andre språkversjoner.

Oversetterne har en utmerket kunnskap om kildespråket og et kurs innen fagområdet oversettelsen gjelder.

Tekniske oversettelser fra engelsk til bulgarsk

Tekniske selskaper er en voksende del av den nasjonale økonomien i Bulgaria, og disse har en lys fremtid. Vi hjelper deg gjerne med å oversette engelske forretningstekster til bulgarsk.

Industrier med forretningsmuligheter i Bulgaria:

  • Teknologi (bygget i stor grad med hjelp av utenlandske investeringer)
  • Maskineri
  • Elektronikk
  • Skipsbygging og metallindustri

Vi har kompetanse på alle markedsområder og kan håndtere både enkle og avanserte tekster.

Oversettelser til og fra bulgarsk

Vi har mange dyktige bulgarske morsmålsoversettere med bred og variert ekspertise. Enten du behøver en sertifisert oversettelse av en attest, eller bistand ved prosjekter i Bulgaria, har vi den rette kompetansen for deg! Vi gjør alltid en grundig vurdering av hva teksten din trenger, og skreddersyr tilbudet deretter.

Det bulgarske språket

Det sørslaviske språket bulgarsk tilhører den indoeuropeiske språkfamilien. Det er offisielt språk i Bulgaria, men tales også av bulgarere i Serbia, Romania, Moldova og Ukraina. Bulgarsk ligner såpass mye på makedonsk at Makedonia regnes som en del av det bulgarske språkområdet. Bulgarsk er det første slaviske skriftspråket til å bli registrert, og den historiske utviklingen av språket begynte allerede på midten av 900-tallet med opprettelsen av verdens første alfabet.

Oversettelse fra norsk til bulgarsk

Bulgaria har en lang tradisjon for produksjon. Institusjoner og utdanningssystemer blir gradvis bedre, og lønnskostnadene er lave sammenlignet med andre europeiske land.

Forretningsmulighetene er derfor store for norske teknologiselskaper. Vi har fagoversetterne som du trenger. La oss gjøre det vi kan best, slik at du kan fokusere på virksomheten din.

Oversettere i Bulgaria og på Balkan

Vårt oversettelsesbyrå har ikke bare har kompetanse i Bulgaria, men også i andre land på Balkan.

Vi har oversettere i Moldova, Romania, Makedonia og i mange minoritetsområder der det snakkes bulgarsk.

Dine norske, tekniske tekster oversettes til bulgarsk av nøye utvalgte oversettere. Velutdannede oversettere med tidligere erfaring innen tekniske oversettelser sikrer at våre oversettelser er av beste kvalitet.

Forretningsoversettelser fra norsk til bulgarsk

Teknologibedriftene i Bulgaria er i hovedsak konsentrert rundt de store byene og langs hovedveiene. Akkurat som i andre land, finnes det også entreprenører rundt de større selskapene.

Bedriftsmarkedet i Bulgaria har en lovende fremtid, og etterspørselen etter oversettelser er økende. Kundene våre kommer ofte tilbake fordi vi leverer oversettelser av høy kvalitet og vi leverer raskt. Ansett oss du også for å få en korrekt oversettelse av den norske teksten din.