Norge

Oversettelser til og fra georgisk

Hurtigoversetter tilbyr georgiske kvalitetsoversettelser innenfor mange ulike fagfelt. Våre erfarne morsmålsoversettere sørger for en gjennomført oversettelse av teksten din, hvor både språklige, terminologiske og geografiske hensyn blir ivaretatt.

Det georgiske språket

Det georgiske språket tilhører den sørkaukasiske språkfamilien og er det største og mest utbredte kartvelske språket. Georgisk er offisielt språk i Georgia, hvor det snakkes av i underkant av 4 millioner mennesker, men det eksisterer også som minoritetsspråk blant emigrantgrupper i Russland, Tyrkia og Iran. Det antas at georgisk, slik vi kjenner det i dag, utviklet seg til et eget språk rundt år 2000 f. Kr, og den berømte, georgiske litteraturtradisjonen kan spores helt tilbake til det 5. århundret e.Kr.

Oversettelse fra engelsk til georgisk

Hotellkjedene i Georgia utvides stadig og landet opplever en positiv økonomisk vekst. Turistnæringen og infrastrukturen er under rivende utvikling og forretningsmulighetene er gode!

Vi utfører prisgunstige oversettelser fra engelsk til georgisk. Vi er vant til å jobbe innenfor stramme tidsrammer, så nøl ikke med å kontakte oss hvis du har en hasteoversettelse.

Georgiske oversettere

Mulighetene er mange og vi har både kapasiteten og kompetansen til å hjelpe deg med kommunikasjon til og fra georgisk. Hurtigoversetter behandler de engelske tekstene dine med stort hensyn til kildeteksten, målgruppe, bransjeområde og geografisk område.

Det finnes flere ulike dialekter i Georgia og vi kan forskjellene mellom dem. Ring oss for ytterligere informasjon!

Språkhistorie georgisk

Georgisk, tidligere også kalt grusisk, er et sørkaukasiskt språk som snakkes i Georgia, nordøstlige Tyrkia og nordvestlige Iran. Det skrives med det georgiske alfabetet.

Georgisk antas å ha blitt skilt fra mingrelsk og lazisk i løpet av første årtusen f.Kr., og disse språkene ble på sin side skilt fra svanuri ytterligere tusen år tidligere.

Mingrelsk eller, megrelsk

Megrelsk eller mingrelsk (også tidligere kalt iverisk) er et sørkaukasiskt språk som snakkes i vestlige Georgia (regionene Mingrelia og Abkhasia), hovedsakelig av georgiere av megrelsk avstamning.

Språket er nå i fare for å dø ut da de fleste har gått over til å snakke georgisk. Mingrelsk er nært beslektet med de øvrige sørkaukasiske språkene georgisk, svansk og lazisk.

Lazisk

Lazisk, også kjent som kartvelsk språk, snakkes av det laziske folket på den sørøstre siden av svartehavet. Det anslås at det finnes om lag tretti tusen mennesker i Tyrkia med lazisk som morsmål, i en linje fra Melyat til den georgiske grensen.

Språket er nært beslektet med georgisk, og benytter seg hovedsakelig av det georgiske alfabetet. Rundt to tusen snakker språket i den georgiske regionen.

Svansk

Svansk snakkes av cirka 30 000 personer (svanere) i fjellområdene i Svaneti i nordvestre Georgia. Språket kommer fra samme stamme som georgisk-sørkaukasisk, men de antas å ha skilt veier for ca 4000 år siden. Svansk har ikke eget alfabet, men bruker det georgiske.

Oversettelser fra norsk til georgisk

Det investeres i flere bransjer i Georgia, noe som betyr interessante forretningsmuligheter for norske selskaper. Vi tilbyr kvalitetsoversettelser fra norsk til georgisk.

Ring oss så får du snakke med en av våre prosjektledere. Vi hjelper deg videre!

Oversettere i Georgia

Oversettere med georgisk som morsmål og kompetanse innenfor ekspanderende virksomhetsområder som turisme og energi, gjør at vi kan garantere for de beste oversettelsene. Dette til lave priser og med rask levering.

Vi har oversettere i alle tidssoner så uansett hvor målgruppen din befinner seg og om oppdraget haster kan vi alltid levere i tide.

Hva koster en oversettelse til georgisk?

Våre georgiske oversettere jobber kvelder og helger. Dette er mulig i og med at de er bosatt rundt omkring i forskjellige tidssoner, noe som gjør det mulig for oss å levere raskt. Prisen på oversettelser er først og fremst basert på antall ord i teksten som skal oversettes. Det finnes likevel ulike faktorer som kan påvirke totalprisen i din favør, dette gjelder blant annet større ordmengder og repetisjoner. På den annen side kan i noen tilfeller språkkombinasjon, leveringsfrist og kompleksitet påvirke prisen oppad.