Norge

Oversettelsesbyrå for farsi 

Farsi (også persisk eller parsi) er et iransk språk i den indoiranske språkfamilien. Språket snakkes først og fremst i Iran, hvor det er morsmål for omtrent 70 % av befolkningen.

Det blir også brukt i Afghanistan, Tadsjikistan og i andre deler av verden.

Lokalisering

Vårt oversettelsesbyrå har tilgang til fagkyndige oversettere med det aktuelle språket som morsmål.

Profesjonelle og spesialiserte oversettere med farsi som morsmål vil tilpasse oversettelsene ut fra geografisk område, dialektforskjeller og andre faktorer som er av betydning for oversettelsen.

Persiske oversettere

I vårt oversettelsesbyrå samarbeider vi med persiske oversettere innenfor alle områder. Bøker, avtaler, tidsskriftsartikler, finansrapporter og bruksanvisninger er bare noen få eksempler på det vi kan oversette.

Snakk med prosjektlederen vår om den språkkombinasjonen du er interessert i, så finner vi den rette farsi-oversetteren for nettopp ditt prosjekt.

Oversettelser fra engelsk til farsi 

Språket farsi (persisk eller parsi) snakkes først og fremst i Iran, Afghanistan og Tadsjikistan. Vi jobber med oversettere bosatt i de forskjellige regionene hvor språket blir brukt. 

Oversettelsesbyrået Hurtigoversetter tilbyr skreddersydde oversettelser fra engelsk til farsi.

Lokalisering

Med lokaltilpassede oversettelser kan vi tilby noe som mange andre konkurrenter ikke kan. Ved hjelp av våre persiske oversettere bosatt i de ulike landene hvor farsi blir brukt, kan vi garantere presise oversettelser av høy kvalitet.

Oversettere med spisskompetanse på en lang rekke fagområder gir en lokalisert oversettelse utover det vanlige. Vi tilpasser tekstene ut fra geografisk område og språkvariant. Med lokalisering som en naturlig del av vår arbeidsmetode kan vi dessuten tilby kort leveringstid.

Språkhistorie – farsi

Farsi, parsi eller persisk er ett og samme indoeuropeiske språk, selv om det har ulike betegnelser i Iran (Persia). Der blir persisk kalt «parsi» eller «farsi».

Språket har innflytelseskilder fra mange andre land i Asia, som India, Tyrkia og Armenia.

Språkformer

Dari (fârsi dari) er en språkform som er så nært beslektet med standardpersisk at det blir ansett som en persisk dialekt i Afghanistan. Forskjellen mellom farsi og dari kan sammenlignes med bokmål og nynorsk.

Tadsjikisk er offisielt språk i Tadsjikistan. Språket bruker det kyrilliske alfabetet og har en annen struktur, spesielt når det gjelder vokalene. Forskjellen mellom tadsjikisk og farsi kan sammenlignes med norsk og svensk.

Farsi – et verdensspråk

De ulike språkgruppene finner man også i Usbekistan, Qatar, De forente arabiske emirater og Irak. Iranske og afghanske emigranter har ført språket videre til USA, Canada og Vest-Europa, og ikke minst til Norge.

Språkets utbredelse på verdensbasis skyldes i stor grad utvandring fra Iran, forårsaket av den urolige sosiale, politiske og religiøse situasjonen i landet. . Mange europeiske språk har persiske låneord. Sjal, sjakk, kebab og paradis er noen eksempler.

Da og nå

Det persiske språket har hatt flere ikke-iranske og iranske alfabeter opp gjennom historien. Ett av de eldste er kileskrift. Farsi har forandret og utviklet seg med ekspansjonen av det persiske riket. Forskjellige kulturer og folkeslag har hatt betydning for utviklingen av det persiske alfabetet.

Gammelpersisk og nypersisk er omtrent like forskjellige fra hverandre som norrønt og moderne norsk.

Vi oversetter fra norsk til farsi 

Vi tilbyr kvalitetssikrede oversettelser av dine norske tekster, utført av en oversetter med farsi som morsmål. Våre oversettere blir nøye utvalgt på grunnlag av nødvendig fagekspertise.

Lokaliserte oversettelser til farsi

Når dere gir oppdraget til oss, garanterer vi en lokalt tilpasset oversettelse av ypperste kvalitet. De persiske oversetterne vi samarbeider med, er bosatt i de regionene hvor farsi snakkes.

Iran, Afghanistan og Tadsjikistan er de største regionene, men det finnes også mange minoritetsområder.

Vi oversetter for alle

Det spiller ingen rolle om du er en privatperson eller om dere er et større selskap. Vi kan uansett oversette alle typer tekster til farsi. Våre oversettere har kompetanse innenfor en lang rekke fagområder, og de har alle farsi som morsmål.

Er du en privatperson, vil du kanskje trenge å få oversatt et enkeltdokument, mens et selskap kanskje har behov for å få oversatt en norsk bruksanvisning til farsi. Uansett: vi har det du trenger! Mer formelle dokumenter med byråkratisk terminologi er heller ikke noe problem. Vi har den nødvendige ekspertisen!

Forespørsel om pristilbud

Trenger du å vite hvor mye oversettelsen vil koste? Send oss en e-post med tekstene i skannet form, eller fyll ut skjemaet og oppgi ønsket leveringstid og målspråk. Vi gjennomgår materialet og kommer tilbake til deg snarest mulig med et rimelig tilbud.

Kontakt oss

Har du noen spørsmål, kan du gjerne ringe oss, så vil en av våre prosjektledere hjelpe deg videre. Vi ser frem til å høre fra deg.