Norge

Oversettelser afrikaans

Bakgrunn

Afrikaans blir først og fremst brukt av de hvite afrikanderne og de fargede i Sør-Afrika og Namibia.

Vårt oversettelsesbyrå tilbyr profesjonelle oversettelser til og fra afrikaans.

Afrikaans bygger på det nederlandske språket, og det kjennetegnes delvis av en noe forenklet grammatikk og innflytelse fra språkvarianter som khoisan og malayisk m.m.

Men selv om det er mange språk som har satt sitt preg på afrikaans, kommer 90 % av vokabularet fra nederlandsk.

Morsmålsoversettere afrikaans

Dine tekster er i gode hender hos oss. Når vi setter en oversetter på en jobb, forsikrer vi oss alltid om at vedkommende har den rette kompetansen for nettopp ditt oppdrag og har målspråket som morsmål.

Oversetteren som håndterer og bearbeider tekstene dine, har også inngående kunnskaper om det spesifikke fagområdet. Jordbruk, kultur og medisin er bare noen eksempler på områder hvor vi kan være til hjelp.

Oversettelser fra engelsk til afrikaans

Våre spesialiserte oversettere har i denne språkkombinasjonen afrikaans som morsmål. De har god kjennskap til språkbruk, dialekter og terminologi, noe som gir en kvalitetssikring for tekstene. Hos oss får dere høy kvalitet til rimelige priser.

Oversettelser fra norsk til afrikaans

Trenger du en oversettelse fra norsk til afrikaans, så har vi den kompetansen du trenger!

Vi samarbeider med spesialiserte oversettere på ulike områder.

Lokalisering

Når man tilpasser en oversettelse ut fra lokale forhold, kaller man det lokalisering.

Vi håndterer titusenvis av dokumenter hver dag over hele verden, og vi samarbeider med oversettere på alle tenkelige områder. Privatpersoner eller store selskaper – våre språktjenester er for alle!

Språkgeografi – Afrikaans

Afrikaans er inndelt i tre hoveddialekter: kaaps-afrikans, oranjerivier-afrikaans og østgrense-afrikaans. Omtrent 7 millioner mennesker har afrikaans som morsmål.

I Namibia har språket en veletablert funksjon som lingua franca, der det virker som internasjonalt hjelpespråk for kommunikasjon mellom ulike etniske grupper med forskjellige morsmål. Andre eksempler på lingua franca-språk i verden er engelsk, fransk, spansk og arabisk. Swahili fungerer som lingua franca i det østlige og sentrale Afrika. Afrikaans blir også brukt av minoritetsgrupper i Australia, Botswana, Canada, Lesotho, Malawi, New Zealand, Mauritius, Zambia og Zimbabwe.

Ønsker du et pristilbud på en oversettelse?

Ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon. I tillegg har vi en tjeneste der du kan få et tilbud eller bestille direkte. Du trenger bare å klikke på knappen øverst til høyre og følge instruksjonene!