Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Hurtig
Kundens behov – Vårt fokus

Oversettelse av salgskampanje fra svensk til arabisk

Oversettelse av salgsbrosjyre på arabisk

Arabisk i InDesign? Det kan vi.

Det er ikke bare store prosjekter, eller oversettelser utført på lyntid vi er stolte av. Også småprosjekter. Ihvertfall når vi vet at hundretusen, kanskje til og med millioner av mennesker, vil lese oversettelsen.

Vår skandinaviske avdeling Snabböversättare fikk en hyggelig forespørsel. Den nederlandske bedriften Mediamarkt som handler i forbrukerelektronikk ønsket en tilbudskampanje trykt på arabisk. Originaldokumentet var i layoutprogrammet InDesign. Ingen av reklame- eller oversettelsesbyråene som bedriften kontaktet kunne jobbe i det formatet. Slik endte oppdraget opp hos oss. Med vår tekniske kompetanse kan vi jobbe i alle formater.

Arabisk skriver man fra høyre mot venstre

For å kunne levere en oversettelse med layout på arabisk, må man ha en Midtøsten-versjon av InDesign. Har du ikke det så går det galt allerede her. Uten den riktige versjonen av InDesign, vil man oppleve at den arabiske teksten blir trykt fra venstre mot høyre, slik som norsk leses og skrives. Men det er feil. For Mediamarkt ville kampanjen ha vært bortkastet tid og penger for Mediamarkt. Og ingen ville ha kjøpt produktene. Arabisk skrives nemlig fra høyre mot venstre.

Arabisk. Hvilken versjon?

Arabisk er ikke ett språk men flere, og det finnes mange dialekter i den arabiske verden. Det må man vite før man starter oversettelsen. Derfor spør vi naturligvis alltid hvor du skal bruke teksten først. Flest oversettelser er på ”standard høy-arabisk”. Det var også det skriftspråket vi brukte for Mediamarkt-oversettelsen. En må være oppmerksom på at de arabiske bokstavene (28 totalt) også blir brukt i skriftspråket pastho, urdu og persisk.

Våre arabiske oversettere

For denne jobben jobbet våre oversettere i en eksportert del av teksten. Vi har et spesielt program, som gjør det mulig for oss å eksportere teksten ut av InDesign-formatet. Når teksten er oversatt importerer vi den tilbake, uten å ødelegge layout, bilde plassering og lignende. Den ferdige versjonen ble brukt i Egypt, og mottageren mottok en PDF med den ferdige kampanjen, klar til trykking. Kampanjen ble en suksess.

Oversettelse arabisk.

Hurtigoversetter på arabisk.

Trenger du en InDesign oversettelse?

Har du et lignende oppdrag? Du trenger ikke å bekymre deg for vi hjelper deg videre. Uansett hva slags tekst du ønsker oversatt så utfører vi den med samme kvalitet og forarbeid som oppdraget for Mediamarkt på arabisk.

2018-01-24T10:37:51.9438172Z
Olivier Falk-Rønne
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo