Valencias flagg. Vi utfører oversettelser til og fra valenciansk

Trenger du en valenciansk oversettelse? Fyll ut skjemaet til høyre eller send oss tekstene dine.

Språkhistorie – valenciansk

Valencia – på valenciansk: València, Comunitat Valenciana eller País Valencià – er en autonom region i Spania. Hovedstaden er Valencia og regionen består av tre provinser: Castellón (Castelló), Valencia (València) samt Alicante (Alacant).

Kongedømme Valencia

Regionen Valencia av i dag har sin opprinnelse i kongedømmet Valencia, grunnlagt i år 1233. Det var et fritt land innenfor den aragonske kronen frem til 1707.

Da avskaffet den bourbonske kongen av Castilla og Aragon grunnloven, språket og lovene i kongedømmet for å legge dem under den nye kastiljanske strukturen. Han skapte et felles kongerike - Spania.

Regionens offisielle flagg har fem røde striper på gul bakgrunn og en blå kant med gullkroner. Det rødgule symboliserer La senyera, det heraldiske symbolet for kongen av den aragonske kronen.

Oversettelser til valenciansk – llengua pròpia

Valencias to offisielle språk er kastiljansk (spansk) og valenciansk selv om den spanske grunnloven krever at spanske borgere i Spania skal kunne spansk så har valenciansk en spesiell beskyttelse som den autonome regionens egne språk – llengua pròpia.

Valenciansk (valencià) er den katalanske målformen som snakkes i denne regionen. Ettersom det er et offisielt språk i er alle gatenavn og skilter på valenciansk (og spansk). Alle har rett til å anvende språket i offisielle sammenheng: radio, TV, kontakt med myndigheter og aviser.

Geografi

I Valencia er språket viktig, men dess lenger sør man kommer desto mindre valenciansk hører man. I Alicante (sør for Valencia) snakker de aller fleste spansk (kastiljansk) men med enkelte valencianske ord (Alacantí), noe som kan høres merkelig ut for dem som kommer utenfra. På landsbygda derimot snakker de fleste fremdeles valenciansk.

2018-12-27T09:07:53.6771846Z

Mariell Karlsen Bakke
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo