Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Sveitsisk landskap

Hurtigoversetter - for alle dine oversettelser til og fra sveitserfransk.

Sveitserfransk språkhistorie

I Sveits finnes det mange ulike språkkulturer. Tysk er hovedspråket og snakkes av 65 % av befolkningen. I den vestre delen av Sveits er fransk dominerende. Men det sies at det finnes nesten like mange varianter av fransk som det finnes kantoner (delstater) langs den franske grensen. I sør snakker mange italiensk, og i øst finner man Europas eneste retoromanske minoritet. Bare 1 % snakker retoromansk, men det har likevel status som ett av landets fire offisielle språk.

Retoromansk

Retoromansk (rumantsch) snakkes av cirka 60 000 mennesker (hvorav cirka 35 000 som hovedspråk) i delstaten Graubünden i den sørøstre delen av Sveits. Det er et romansk språk som stammer fra en mer folkelig variant av latin fra provinsen Raetien. Det kuperte terrenget i området her hemmet kommunikasjonen mellom de ulike dalene. Det førte til at språket utviklet seg svært forskjellig og at ulike dialekter oppsto.

Lokalisering - lokale forhold

Ved oversettelser til sveitserfransk og andre språk tilpasser Hurtigoversetter alltid teksten til lokale styrende faktorer. Vi bruker naturligvis alltid en morsmålsoversetter som bor i landet hvor teksten skal brukes. Denne personen tilpasser teksten til de lokale forholdene språklig og innholdsmessig. Dette arbeidet kalles lokalisering og skjer ved alle oversettelser uansett språk og emne.

2018-01-24T11:05:45.9446394Z
Jens Tandberg
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send Jens en e‑post
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo