Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Ring oss for mer informasjon om oversettelser til og fra georgisk

Vi tilbyr oversettelsestjenester til og fra georgisk. Ring +46 8 5809 7877 så forteller vi mer!

Språkhistorie georgisk

Georgisk, tidligere også kalt grusisk, er et sørkaukasiskt språk som snakkes i Georgia, nordøstlige Tyrkia og nordvestlige Iran. Det skrives med det georgiske alfabetet.

Georgisk antas å ha blitt skilt fra mingrelsk og lazisk i løpet av første årtusen f.Kr., og disse språkene ble på sin side skilt fra svanuri ytterligere tusen år tidligere.

Mingrelsk eller, megrelsk

Megrelsk eller mingrelsk (også tidligere kalt iverisk) er et sørkaukasiskt språk som snakkes i vestlige Georgia (regionene Mingrelia og Abkhasia), hovedsakelig av georgiere av megrelsk avstamning.

Språket er nå i fare for å dø ut da de fleste har gått over til å snakke georgisk. Mingrelsk er nært beslektet med de øvrige sørkaukasiske språkene georgisk, svansk og lazisk.

Lazisk

Lazisk, også kjent som kartvelsk språk, snakkes av det laziske folket på den sørøstre siden av svartehavet. Det anslås at det finnes om lag tretti tusen mennesker i Tyrkia med lazisk som morsmål, i en linje fra Melyat til den georgiske grensen.

Språket er nært beslektet med georgisk, og benytter seg hovedsakelig av det georgiske alfabetet. Rundt to tusen snakker språket i den georgiske regionen.

Svansk

Svansk snakkes av cirka 30 000 personer (svanere) i fjellområdene i Svaneti i nordvestre Georgia. Språket kommer fra samme stamme som georgisk-sørkaukasisk, men de antas å ha skilt veier for ca 4000 år siden. Svansk har ikke eget alfabet, men bruker det georgiske.

2018-01-24T11:07:06.7389752Z
Mogens Snedker
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send Mogens en e‑post
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo