Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Rumensk oversettelse

Kontakt oss i dag for et konkurransedyktig pristilbud på rumenske oversettelser.

Oversettelser til og fra rumensk

Hurtigoversetter tilbyr effektive kvalitetsoversettelser til og fra rumensk. Vi oversetter tekster innen alle fagområder, og alle oppdrag utføres av kvalifiserte morsmålsoversettere. Om du sender oss teksten din gir vi deg et uforpliktende tilbud og et konkurransedyktig prisestimat!

Det rumenske språket

Rumensk, eller variasjoner av rumensk, er offisielt språk i både Romania, Moldova og Serbia. Språket tilhører den romanske språkgruppen i den indoeuropeiske språkfamilien, og skrives med det latinske alfabetet. Rumensk deles opp i fire hoveddialekter: dakorumensk, grunnlaget for det moderne skriftspråket; arumensk, aromunsk eller makedorumensk; meglenorumensk eller meglenittisk; istrorumensk eller istrisk. Til sammen snakker totalt 26 millioner mennesker i verden rumensk. Av disse er majoriteten bosatt i Romania, og de resterende 2,6 millionene i Moldova. Slavernes invasjon på Balkan på 500- og 600-tallet førte til oppsplittingen av språket, som er blitt ytterligere forsterket gjennom påvirkning fra nabospråkene. Den eldste teksten på rumensk stammer fra år 1521.

Hva koster en oversettelse til rumensk?

Våre rumenske oversettere jobber kvelder og helger. Dette er mulig i og med at de er bosatt rundt omkring i forskjellige tidssoner, noe som gjør det mulig for oss å levere raskt. For oversettelse fra norsk til rumensk er vår pris. NOK 1,48 per ord. Prisen på oversettelser er først og fremst basert på antall ord i teksten som skal oversettes. Det finnes likevel ulike faktorer som kan påvirke totalprisen i din favør, dette gjelder blant annet større ordmengder og repetisjoner. På den annen side kan i noen tilfeller språkkombinasjon, leveringsfrist og kompleksitet påvirke prisen oppad.

2018-01-24T11:20:01.0597715Z
Fatima Vangen
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send Fatima en e‑post
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo