Oversettelse til koreansk

Vi på Hurtigoversetter hjelper deg å gjøre forretninger på koreansk.

Språkhistorie – koreansk

Koreansk er et språk på fremmarsj og vi på oversettelsesbyrået Hurtigoversetter har de oversetterne du trenger!

Språket utvikler seg både i kultur- og i næringslivet. På kulturfronten er det observert en økt interesse i Vesten for fenomenet kjent som K-drama og K-pop.

K-drama er dramafilmer som produseres i Sør-Korea og K-pop er sørkoreansk popmusikk. Rapperen PSY, med låten Gangnam style er et godt eksempel på K-pop. Han har en og en halv milliard visninger på Youtube.

På bedriftssiden er Sør-Koreas IT-sektor under stadig vekst. Mange IT-selskaper som Samsung, er for tiden basert i Seoul, hovedstaden i Sør-Korea. Utvidelsen reflekteres av en sterkt økende trend blant beboere i USA som ikke er av koreansk opprinnelse i å studere koreansk.

Altaisk språk – isolatspråk

Men hva er det koreanske språket? Noen mener det er et altaisk språk, og i slekt med for eksempel mongolske språk. Andre mener at koreansk er et isolatspråk – et språk som har oppstått fritt fra en omfattende språkfamilie – som den altaiske eller semittiske.

Alfabetet i Sør- og Nord-Korea kalles Hanju. Hanju skrives ikke i rekkefølge som det latinske alfabetet, men i blokker. I et latinsk språk skriver man for eksempel ”ett”, altså tre bokstaver i rekkefølge fra venstre til høyre som i sammen gir mening. På koreansk skrives ”ett” 한.

Tegnet kan se ut som en enkelt bokstav, men det er en kombinasjon av tre separate bokstaver: ㅎ, ㅏ og ㄴ som plasseres i en blokk for å danne ordet ”ett”, eller han, som det heter på koreansk.

Vise respekt med språket til hjelp

Høflighetsformer er en viktig del av koreansk. Når man skriver en tekst på koreansk bør man huske på hva slags forhold man som forfatter har til sin målgruppe.

Hvis for eksempel en ung mann skriver et brev til sin far vil verb og substantiv bli bøyd på en måte som uttrykker ærbødighet for farens høyere status. Verbet ”å motta” skrives vanligvis batda (받다) men når man henvender seg til en person av høyere status badeusida (받으시다).

2018-01-24T11:12:11.2115034Z

May-Linn Anker Andersen
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo