Chabahar

Vi har kurdiske oversettere med dialektkompetanse. Vi oversetter tekstene dine til og fra sorani. Send tekstene dine med e-post så hjelper vi deg videre.

Oversettelsesbyrå for sorani

Sorani er den andre av de to store kurdiske dialektvariantene. Sorani pleier å bli regnet som den opprinnelige dialekten i det kurdiske språket.

Grunnen er at de eldste skriftene man har funnet på kurdisk er skrevet på sorani. Soranidialekten pleier også å bli kalt sydkurdisk.

Skrift- og talespråk

Dialekten snakkes av cirka 15 milloner kurdere. Områdene der det snakkes sorani ligger i det sørlige Kurdistan rundt Arbil og Suleimania og i Kermanshah og Mahabad lenger øst.

Skriftspråkets alfabet er i utgangspunktet det samme som det arabiske. Sorani har imidlertid seks skrifttegn mer. Sorani skrives fra høyre til venstre.

Minoritetsdialektene gurani og feyli

Gorani og feyli er minoritets- og underdialekter til sorani og skrives også på sorani.

Forskjellene er relativt små, men de kan være avgjørende i en oversettelse. Nedenfor forteller vi litt mer om de to minoritetsdialektene.

  • Gorani – også kalt gurani er veldig lik sorani men har blitt mer påvirket av persisk
  • Feyli – snakkes fortrinnsvis i de sydvestligeste delene av Kurdistan, ved Irak-Iran-grensen. De fleste feyli-kurderne bor i de kurdiske (iranske) byene Ilam, Kermanshah og Khanaqin regionen og Mandali i irakiske Kurdistan.

Oversettelser til og fra sorani

Oversetterbyrået Hurtigoversetter tar mer enn gjerne hånd om tekstdokumentet ditt som skal oversettes til sorani. Vi har spisskompetanse innenfor de fleste emneområder. Vi tilbyr våre tjenester til både privatpersoner og bedrifter. Vi har ingen krav til hvor liten eller stor en tekst kan være, vi behandler dokumenter i mange forskjellige størrelser.

«Språkkombinert» kurdisk oversettelse

Vi oversetter mellom alle verdens språk og vi har hittil ikke støtt på et oppdrag vi har måttet sagt nei til. Hos oss får du en tekstoversettelse av høyeste kvalitet og tilbudet du mottar inkluderer:

  • Lokaltilpasset tekst
  • Terminologisk bearbeiding
  • Kvalitetssikring
  • Spesialisert translatør

2018-12-24T14:44:01.8996507Z

Fatima Vangen
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo