Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Profesjonelle oversettelser til mongolsk

Hurtigoversetter hjelper deg med oversettelser til og fra mongolsk

Oversettelse til mongolsk

Mongolsk er et språk som snakkes av rundt fem millioner mennesker verden over. Omtrent halvparten av disse menneskene bor i Mongolia, og de fleste andre i den kinesiske provinsen Indre Mongolia.

Mongolsk regnes som en del av den altaiske språkgruppen, i undergruppen mongolske språk. Det finnes flere dialekter i mongolsk.

Khalkha er den dialekten som mongolsk bygges på. Den har sine røtter i det offisielle språket som ble talt i det mongolske imperiet på 1300-tallet.

Profesjonelle oversettelser til mongolsk

Oversettelser til og fra mongolsk

Ulike mongolske skriftspråk

Det mongolske skriftspråket har flere former. Det klassiske mongolske skriftspråket ble opprettet på 1200-tallet og skrives ovenifra og ned, fra venstre til høyre.

Til venstre kan du se ordet «mongolsk» skrevet på klassisk mongolsk. Den klassisk mongolske skriften stammer fra de semittiske språkene, og er i slekt med språkene som snakkes i Nord- og Øst-Afrika og i Midtøsten. Skriften brukes fremdeles i stor utstrekning i Indre Mongolia, men ikke i Mongolia.

I løpet av den første halvdelen av 1900-tallet eksisterte det sterke forbindelser mellom Sovjetunionen og Mongolia. Sovjetunionen la press på Mongolia for at de skulle endre skriftspråket, og mongolene gikk med på det.

I året 1941 ble det opprettet et nytt alfabet, basert på det kyrilliske. Det klassisk mongolske alfabetet var ulovlig i Mongolia i flere tiår. I dag eksisterer de to parallelt (i Mongolia og Indre Mongolia).

Oversettelser - eksotiske språk

Det som gjør vårt oversettelsesbyrå Hurtigoversetter så unikt er at vi kan håndtere oversettelser til eksotiske språk og minoritetsspråk. Dette takket være et stort nettverk av frilansoversettere og en effektiv organisering med god struktur.

2018-01-24T11:15:34.9982223Z
May-Linn Anker Andersen
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send May-Linn en e‑post
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo