Vorarlberg Østerrike

Vorarlberg. Vi kan dialektforskjellene i Østerrike.

Engelsk til østerriksk tysk oversettelse

Østerrikes befolkning er i hovedsak bayersktalende. I regionen Vorarlberg er de alemanniske. Det offisielle språket er derimot tysk som har fått sitt eget særpreg som språkvarianten østerriksk tysk. Forskjellen mellom standardtysk og østerriksk tysk er et vokabular med over tusen såkalte «austriasismer». Det er ord som skiller seg drastisk fra standardtysken.

Kvalifiserte oversettere i Østerrike

I Østerrike finnes det seks anerkjente språkminoriteter. De største gruppene er slovensk-, kroatisk- og ungarsktalende. I Wien og Niederösterreich finnes det også tsjekkisk- og slovakisktalende minoritetsgrupper. Hurtigoversetter er godt bevandret i de lokale dialektene som eksisterer i Østerrike.

Tilpasset østerriksk oversettelse

Siden så mange uttrykk skiller seg fra standardtysk er det viktig med lokalisering. Altså å tilpasse teksten til lokale forhold. Vi bruker utelukkende morsmålsoversettere med rett fagkunnskap her. La oss gi deg et eksempel. Du trenger en engelsk brosjyre om stålverk oversatt til østerriksk tysk. Målgruppen er Vorarlberg. For dette oppdraget vil vi velge en oversetter med tysk som morsmål. Personen er bosatt i Østerrike og har kunnskap om alemannisk. Av bakgrunn er han/hun universitetsutdannet i språkene engelsk og østerriksk tysk. Og ikke nok med det, oversetteren har utdannelse eller erfaring fra stålindustrien.

2018-12-24T14:27:16.3166507Z

Taina Henriksson
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo