Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Nepalsk oversettelse

Kontakt oss i dag for et konkurransedyktig pristilbud på nepalske oversettelser.

Oversettelser til eller fra nepalsk

Hurtigoversetter har oversatt mellom norsk og nepalsk i en årrekke. Vi benytter oss kun av morsmålsoversettere som er spesialisert innen sitt fagområde. Om du sender oss teksten din gir vi deg et gunstig og uforpliktende pristilbud innen én time fra du tar kontakt.

Det nepalske språket

Det nepalske språket er et indoarisk språk som ligner svært mye på hindi. Språket tales av om lag 11 millioner mennesker i Nepal. Nepalsk er offisielt språk og morsmål for rundt halvparten av befolkningen i Nepal, i tillegg til 6 millioner i India og 150 000 i Bhutan. Nepalsk består av flere ulike dialekter, men variasjonene er små. Standardspråket bygger derimot hovedsakelig på Katmandu-dialekten.

Nepalsk kalles også nepali, gurkhali, parbatiya, khaskura og østpahari. Betegnelsen gurkhali stammer fra tiden når gurkhatroppene i den britiske hæren snakket dette språket.
Nepalsk skrives med skriftsystemet devanāgarī, sammen med sanskrit, hindi, marathi, kashmiri og sindhi. Devanāgarī stammer fra brahmi-skrift og leses fra venstre mot høyre.

2018-01-24T11:15:56.7762397Z
May-Linn Anker Andersen
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send May-Linn en e‑post
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo