Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Vi hjelper deg med oversettelse til makedonsk

kontakt oss for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med oversettelse til makedonsk

Det makedonske språkets historie

Det makedonske språkets historie og kamp om anerkjennelse er lang og brokete. Vi på Hurtigoversetter sammenfatter her en kortfattet språkhistorie om makedonsk

Språket tilhører den østre gruppen av sørslaviske språk som omfatter landene i Balkan-regionen.

Den geografiske plasseringen som nå kalles Makedonia har gjennom historien tilhørt forskjellige riker.

Kamp for anerkjennelse

I lang tid ble det nektet å kalle makedonsk et eget språk. Årsaken var at det ikke ble ansett som tilstrekkelig særpreget til å bli klassifisert som et eget språk. Det ble i stedet betraktet som en bulgarsk eller serbisk dialekt.

Makedonsk er i slekt med disse språkene og makedonere, serbere og bulgarere kan uten problemer kommunisere med hverandre på sine egne språk. Men å hevde at det ikke finnes ulikheter dem i mellom er det samme som å si at norsk er en dialekt av svensk eller dansk.

Jugoslavias oppløsning

Etter at Jugoslavia begynte å gå i oppløsning, utropte Makedonia seg til en selvstendig stat1991 og makedonsk ble nå ubestridt stående som offisielt førstespråk.

I dag snakkes språket av rundt fire millioner mennesker verden over. Halvparten av disse bor i Makedonia og resten er spredt over resten av verden, med store diasporasamfunn i USA og Australia.

2018-01-24T11:14:39.8355615Z
Mariell Karlsen Bakke
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send Mariell en e‑post

Det er utfordrende tider for mange av våre kunder, både nye og faste. Vi står klare til å tenke sammen med dere, for å finne gode og effektive løsninger for alle deres oversettelsesoppgaver, og holder åpent som normalt.

American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo