Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Latvisk oversettelse

Kontakt oss i dag for et konkurransedyktig pristilbud på latviske oversettelser.

Oversettelser til og fra latvisk

Hurtigoversetter har i årevis tilbudt rimelige oversettelser mellom norsk og latvisk. Våre dyktige oversettere er alle spesialisert innenfor ett eller flere fagfelt. Slik kan vi alltid sikre at vi har nøyaktig den ekspertisen du er på utkikk etter, og at prosessen foregår på en rask og effektiv måte.

Det latviske språket

Latvisk er det offisielle språket i Latvia, hvor det tales av rundt en halvannen million mennesker. I tillegg brukes det av omtrent 100 000 mennesker i andre europeiske land, og som ett av EUs offisielle språk. Litauisk er det språket som ligner mest på latvisk, men språkene regnes ikke som innbyrdes forståelige. Latvisk og litauisk, sammen med det utdødde gammelprøyssisk, utgjør den baltiske grenen av den indoeuropeiske språkfamilien. Det latviske språket har to grammatiske kjønn, to tallformer (entall og flertall) og sju kasus for bøyning av substantiv. Latvisk har tre ulike dialekter; sentrallatvisk, tamisk og høylatvisk. De tamiske dialektene er i større grad enn de øvrige påvirket av det finsk-ugrisk naboskapet, særlig av det nå nesten utdødde språket livisk. Det latviske standardspråket er basert på den sentrallatviske dialekten.

Hva koster en oversettelse til latvisk?

Våre latviske oversettere jobber kvelder og helger. Dette er mulig i og med at de er bosatt rundt omkring i forskjellige tidssoner, noe som gjør det mulig for oss å levere raskt. For oversettelse fra norsk til latvisk er vår pris NOK 2,79 per ord. Prisen på oversettelser er først og fremst basert på antall ord i teksten som skal oversettes. Det finnes likevel ulike faktorer som kan påvirke totalprisen i din favør, dette gjelder blant annet større ordmengder og repetisjoner. På den annen side kan i noen tilfeller språkkombinasjon, leveringsfrist og kompleksitet påvirke prisen oppad.

2018-01-24T11:13:55.1875029Z
Olivier Falk-Rønne
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send Olivier en e‑post
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo