Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Hvordan gjøre forretninger i Sveits

Zurich

Kontakt oss gjerne for flere gode råd om forretningslivet i Sveits.

Norge og Sveits har mange likheter utover den vakre naturen og de høye fjellene. Begge har i årevis ligget sammen på topp over verdens rikeste land, noe som også reflekteres i den felles høye levestandarden. Mange av verdens største banker har hovedkontoret sitt i Sveits, og stadig flere nordmenn øyner mulighetene for et lønnsomt samarbeid med sveitsiske banker og bedrifter. Nedenfor har vi samlet tipsene som sørger for at du får mest ut av reisen din!

Tips 1: Kommunikasjon

Sveitsere er kjent for å være relativt direkte i forretningssammenheng, og går ofte rett på sak under møter. Det er sjeldent ønskelig med for mye small-talk innledningsvis, ettersom det stort sett ligger en konkret målplan med strenge tidsrammer i bunnen for samtalene. Sveitsere er generelt et privat folkeslag, og du bør frastå fra å diskutere personlige temaer inntil noe annet signaliseres. Forsøk å holde en nøktern og tilbakelent holdning, og avvent med de vennskapelige initiativene uten å bli fornærmet av den ofte misforståtte skepsisen til sveitsiske bedrifter.

Tips 2: Formalitet

Sveitsisk forretningskultur er mer formell enn det nordmenn flest er vant med, og dette manifesterer seg på flere områder. Ved introduksjoner bør du alltid benytte tittel og etternavn på alle i rommet, og helst skal du la verten ta initiativet. Kleskoden er konservativ, med dress og slips i mørke farger. For kvinner er dress eller en tekkelig kjole å anbefale. Sist men ikke minst – møt alltid opp i tide og godt forberedt. Alt annet vil være uakseptabelt for majoriteten av seriøse, sveitsiske bedrifter.

Tips 3: Forhandlinger

Sveitsere er kjent som harde, men rettferdige forhandlere, og de har en helt unik selvsikkerhet på dette området. Sveitsiske forretningsfolk vil holde hodet kaldt under de fleste omstendigheter, og tyr sjelden til presstaktikker. Selv setter de liten pris på overivrighet eller trusler i forhandlingssituasjoner, og de vil alltid ta den tiden de trenger for å sikre en veloverveid avgjørelse.

Tips 4: Språk

Sveits er kjent som en språkjungel med hele fire offisielle språk basert på regioner; sveitsertysk, som er det mest utbredte språket, fransk, italiensk og romansk, som brukes av mindre enn én prosent av befolkningen. De fleste sveitsere snakker riktignok flere språk inkludert et høyt nivå av engelsk, men i forretningssammenheng er det alltid forventet at en undersøker hver enkelt bedrifts behov for oversettelser eller tolketjenester.

Vi hjelper deg å lykkes i Sveits!

Du bør ikke ta unødvendige sjanser når det kommer til viktige forretningspartnere! I Hurtigoversetter arbeider vi utelukkende med morsmålsoversettere som bor og oppholder seg i Sveits, og på den måten sørger vi for at dokumentene alltid blir skreddersydd etter dine og dine kunders behov. Ta kontakt med en av våre engasjerte prosjektledere for mer informasjon eller en uforpliktende prisvurdering.

2018-01-24T12:22:47.0485192Z
Olivier Falk-Rønne
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send Olivier en e‑post

Det er utfordrende tider for mange av våre kunder, både nye og faste. Vi står klare til å tenke sammen med dere, for å finne gode og effektive løsninger for alle deres oversettelsesoppgaver, og holder åpent som normalt.

American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo