Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Hvordan gjøre forretninger i Nederland

Vårt kontor i Amsterdam

Hurtigoversetter har også et kontor i hjertet av Amsterdam.

Nordmenn og nederlendere har generelt et godt forhold til hverandre. I forretningsverdenen derimot er det en egen kultur som råder. Vi gir deg rådene du trenger for å seile inn som en pålitelig favoritt på det nederlandske forretningsmarkedet.

Tips 1: Vær ydmyk

I likhet med nordmenn er nederlendere et relativt beskjedent folkeslag, som ikke tar seg selv så høytidelig. De har sjelden mye til overs for personer som åpenbart skryter av rikdommen sin. Det kan altså være lurt å holde en formell, men nøytral profil når du presenterer deg for potensielle, nederlandske partnere.

Tips 2: Vær direkte

Mens man i Norden er mer vant til uformell småprat blant kollegaer innledningsvis i møter, er nederlendere ofte mer opptatt av å komme til sakens kjerne så raskt som mulig. Nederlandske bedrifter er svært profittorienterte, og verdsetter effektivitet og konkretisert dialog. Jo mer fokus du har på hva du kan tilby dem som bedrift, jo større er sjansen for at de lytter til forslagene dine med genuin interesse.

Tips 3: Vær punktlig

Nederlendere er riktignok kjent for sin avslappede holdning på mange områder, men i forretningsverdenen er det lite rom for å ta seg for store friheter. Sørg for at du møter i tide til viktige avtaler, og om du mot formodning skulle bli forsinket gjør du klokt i å informere om det ved første anledning. Det forventes således også at du stiller opp godt forberedt på møter, for å unngå forsinkelser underveis.

Tips 4: Vær språkbevisst

Nederlendere er godt kjent for sine språkkunnskaper, og så å si alle nederlendere har et høyt eller flytende nivå av engelsk. Det kan være både en fordel og en ulempe for norske bedrifter. I de aller fleste tilfeller vil det ikke være behov for å oversette dokumenter og korrespondanse til nederlandsk. Likevel bør du sørge for at den skriftlige engelsken er av høy kvalitet. Først og fremst for å signalisere profesjonalitet og troverdighet, men også for å unngå potensielt katastrofale misforståelser.

Hurtigoversetter kan hjelpe deg å lykkes i Nederland.

2018-01-24T10:56:39.8284380Z
Mariell Karlsen Bakke
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send Mariell en e‑post
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo