Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Hvordan gjøre forretninger i Irland

Vårt lokalkontor i Dublin.

Kontakt oss gjerne for flere gode råd om forretningslivet i Irland.

De siste årene har både norske og internasjonale bedrifter fått opp øynene for forretningsmulighetene i Irland. På grunn av gunstige skatteordninger og rimelig arbeidskraft har mange store selskaper opprettet avdelinger og lagt deler av driften til irske storbyer. Skal du flytte deler av virksomheten så er det visse kulturforskjeller du bør være oppmerksom på. Vi guider deg til suksess!

Tips 1: Bygg tillit

I motsetning til i de fleste andre europeiske land i dag, er familie og slekt fremdeles en essensiell del av forretningsstrukturen i mange irske bedrifter. Med andre ord stiller du mye sterkere som utenforstående om du oppretter kontakt gjennom en tredjepart med tilknytning til bedriften eller bransjen du ønsker å få innpass i. Det er også viktig å opparbeide en viss personlig relasjon til dine fremtidige, irske forretningspartnere. Dette kan innebære hjemmebesøk eller en pubrunde – begge er viktige arenaer for å stifte nære bånd, og det bør regnes som et privilegium å bli invitert. Ved hjemmebesøk bør du ta med konfekt eller en flaske vin til verten, og på puben er det obligatorisk å spandere en runde. Husk! Det er regnet som uhøflig å takke nei til påspandert drikke.

Tips 2: Vis samfunnsansvar

De siste årene har fokuset på bedrifters samfunnsansvar eksplodert i Irland, som i dag kan regnes som et foregangsland på dette området. Spesielt for store, multinasjonale selskaper er dette en viktig faktor som garantert veier tungt under interne evalueringer av potensielle samarbeidspartnere. Om bedriften din ikke allerede har implementert CSR (Corporate Social Responsibility), kan dette være et gunstig tidspunkt å gjøre det.

Tips 3: Vær romslig

Irene er generelt mindre konservative enn det europeiske gjennomsnittet – selv i forretningsverdenen. De har for eksempel ofte et mer avslappet forhold til tid, og kan godt dukke opp litt forsinket til et møte. Det betyr likevel ikke at du bør det, og i storbyene er det verdt å legge møter utenom rushtiden. Også kleskoden er mindre formell enn du kanskje er vant til, men husk å sjekke værmeldingen! Irer er stort sett relativt utadvendte, og benytter humor i de fleste situasjoner. Forsøk å senke skuldrende og «bli med på leken», fremfor å bli fornærmet eller stresset. En god og vennlig dialog er den beste måten å oppnå en oppriktig og langsiktig samarbeidsvillighet på.

Tips 4: Ta språklige hensyn

De fleste med et gjennomsnittlig nivå av engelsk vil fint kunne kommunisere med en ire, men ved viktige forhandlinger og forretningssamarbeid er det en selvfølge at det tas språklige hensyn. Irsk inneholder mange symbolske ord og uttrykk som kan skape unødige og svært uheldige misforståelser i en ellers ryddig prosess. Sørg derfor for å undersøke behovet for oversetting av dokumenter, eller en tolk til viktige møter tidlig.

Hurtigoversetter hjelper deg videre!

Vi sørger for en løsning som ivaretar bedriftens behov på en best mulig måte.

2019-11-12T09:56:28.3729784Z
Jens Tandberg
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send Jens en e‑post
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo