Hurtigoversetter støtter internasjonal veldedighet

Kiva er en veldedig organisasjon med mål om å sette folk i kontakt med hverandre via lån for å lette fattigdom. Ved bruk av Internett og et verdensomspennende nettverk med mikrofinansinstitusjoner lar Kiva individer låne så lite som 25 dollar for å bidra til å skape muligheter rundt omkring i hele verden.

Hurtigoversetter.no støtter Kiva, en veldedig organisasjon som gir mikrolån til individer, studenter, samfunn og gründere - hovedsakelig i den tredje verden - for at de skal kunne starte bedrifter, eller kunne ta bedre vare på familiene sine.

Som et selskap med kontorer på flere kontinenter, og oversettere i nesten alle land, føler vi oss forpliktet til å gjøre en forskjell ved å hjelpe folk å forbedre livskvaliteten sin. Vi støtter Kivas unike måte å tilby hjelp på. De er aktive i 83 land og gir mulighet til selvstendighet for individer, familier og samfunnsgrupper.

Mikrolån for å gi folk en håndsrekning

Kivas nettsted inneholder fortellinger om hver lånemottaker, de fleste av disse er kvinner. Disse mikrolånene kan hjelpe svært fattige folk å få råd til klær, vannpumper eller utdanning til familien sin. Det kan hjelpe dem å drive små bedrifter der de selger eller produserer produkter. Med lånene kan de kjøpe varer for å lage produkter, eller dyrke mat for salg eller bruk i samfunnet. I enkelte tilfeller betaler lånet for livreddende medisinske behandlinger.

Personene som får nytte av dette inkluderer:

  • 23 år gamle Alua i Tanzania som ønsker å kjøpe flere produkter for å utvide klesforretningen sin
  • En tannlege i Libanon som trenger bedre utstyr for å ta vare på pasientene sine
  • En landsby i Kambodsja som trenger et filter for å lage trygt drikkevann

Siden 2005 har Kiva finansiert mer enn 1 million lån som utgjør mer enn 782 millioner dollar med en tilbakebetalingsrate på 98,5 prosent. Når lånene er tilbakebetalt, har bidragsyterne mulighet til å tilby lånet til noen andre i Kivas database. Hvert lån har en prosjektert tilbakebetalingsdato, som vanligvis ligger mellom 12 og 36 måneder.

Alle hos Hurtigoversetter er involvert

Vi starter med et innledende lån som vil bli delt mellom 40 av Kivas mottakere. Våre ansatte har hjulpet oss med å velge mottakere, og de vil forbli involverte i prosessen mens lånene tilbakebetales og redistribueres.

Fatima Vangen på hovedkontoret vårt kommer til å lede denne prosessen. Hvis du ønsker å lære mer om Kiva og kanskje også gi et lån eller to selv, kan du besøke organisasjonens nettsted – Kiva.

2018-12-24T13:26:22.8674190Z

Mariell Karlsen Bakke
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo