Hurtig
oversetter
Kundens behov – Vårt fokus
Kundens behov – Vårt fokus

Oversettelser til og fra albansk

Hurtigoversetter samarbeider med mange dyktige albanske oversettere. De fleste av dem har bransjespesifikk kunnskap innen aktuelle fagområder slik som medisin, teknikk og jus. I tillegg leverer vi sertifiserte oversettelser av offentlige dokumenter slik som attester og vitnemål.

Det albanske språket
Det albanske språket

Albansk er et indoeuropeisk språk og det offisielle språket i Albania. Totalt snakker rundt 6 millioner mennesker albansk, men albanere utgjør i virkeligheten kun halvparten av disse. De resterende 3 millionene bor i de omkringliggende balkanlandene Kosovo, Makedonia og Montenegro.

Det antas at det albanske språket stammer fra de gamle illyrernes språk, og at de tidligste versjonene av språket oppsto for rundt 4000 år siden.

Albansk er delt opp i to hoveddialekter: gegisk, som snakkes mest i de nordlige områdene, og toskisk, som er mest vanlig i det sørligere Albania.

2018-10-31T08:58:13.6055919Z
Frederique Blom
Vil du vite mer?

Still dine spørsmål direkte til denne spesialisten.

Send Frederique en e‑post

Det er utfordrende tider for mange av våre kunder, både nye og faste. Vi står klare til å tenke sammen med dere, for å finne gode og effektive løsninger for alle deres oversettelsesoppgaver, og holder åpent som normalt.

American Translators Association LogoEUATC og VViN’s logoProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo